Calcule pentru drumul spre mare. Cea mai ieftină variantă

Data publicării:
coada autostrada soarelui litoral

225 de kilometri despart Capitala de Constanţa. Trandus în costul benzinei, înseamnă 103 lei. Dacă pe lângă şofer mai sunt încă patru pasageri, drumul spre mare devine chiar ieftin. Dacă nu aveţi maşină şi nu aţi reuşit să vă convingeţi un prieten să meagă până la mare există aplicaţii pe telefonul mobil care vă ajută să vă găsiţi parteneri de călătorie până pe litoral. Un drum până la Constanţa vă costă în medie 30 de lei. Acum depinde şi cum vă înţelegeţi cu şoferul.

Nu uitaţi că aveti de plătit 13 lei, taxa de pod la Feteşti. Poate fi achitată şi prin SMS, pentru a nu mai pierde timp la coadă. Cu autocarul faceţi mai bine de 3 ore până la Constanţa, iar preţul unui bilet variază între 40 şi 50 de lei, în funcţie de confort. Confort promite şi CFR Călători. „Tarifele sunt la Bucureşti-Constanţa de 30,5 lei la tren Regio, 62 de lei la tren InterRegio. Biletele dus-întors au 10% reducere, anticipaţia poate permite o reducere de 25%. Privilegiaţi în acest sezon sunt şi craiovenii, şi braşovenii. Aceştia dispun de legături destinate special oraşelor respective către malul mării”, a declarat Adrian Vlaicu, director de comunicare CFR Călători.

De la Craiova la Constanţa călătoria durează 6 ore şi 15 minute. În schimb, de la Braşov până pe litoral, CFR are concurenţă. Trenul companiei de stat face 7 ore, iar biletul costă 82 de lei, în timp ce garnitura privată ajunge cu o oră mai repede, iar biletul costă 59 de lei.

Drumul spre staţiuni îl puteţi face cu microbuzul, iar cea mai ieftină călătorie, 5 lei 50, este până în Eforie Nord. Cea mai scumpă, 9 lei 50, este până în Mangalia, la 30 de km depărtare. Dacă alegeţi varianta trenului, de la Constanţa la Mangalia, un bilet, în regim persoanl, costă 6.30 lei - preţ întreg, iar trenul staţionează în toate gările de pe parcurs, distanţa fiind parcursă într-o oră şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri