Campania #metoo | Mesajul emoționant al actriței Maia Morgenstern

Data actualizării: Data publicării:
maia

Campania online împotriva hărțuirii sexuale stârnește reacții și în România. Actrița Maia Morgenstern a postat pe Facebook un mesaj în care vorbește despre „tăcerea cu care a decis să se înconjoare o tânără prietenă”.

maia
Maia Morgenstern

Mă doare până la strigăt, până la disperare. Disperarea pe care ți-o dă neputința. Ciudat, o neputință ce vine din respect și loialitate. Dar tot neputință se cheamă. Ma doare tăcerea cu care a decis să se înconjoare o tânără prietenă. Dar o respect. Deși mă doare, nu voi trăda încrederea cu care m-a învestit. Și nu vorbesc de vreo întâmplare neplăcută, cu iz de gîlceavă de alcov, demnă de paginile vreunui tabloid. ( al cărui director a fost....să lăsăm, nu-i așa?) Vorbesc de teroare, amenințări, atacuri verbale, în scris, directe...Am să tac#metoo”, spune Maia Morgenstern.

Femeile care participă la această campanie povestesc despre propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo” (”Şi eu”, n.r.).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mişcarea a fost pornită de actriţa Alyssa Milano, duminică, care le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare să publice comentarii cu mesajul „Me Too”, în cazul în care au fost vreodată hărţuite sau agresate sexual.

Campania reprezintă o reacţie la scandalul sexual în care este implicat Harvey Weinstein, producător care susţine că toate relaţiile sexuale pe care le-a avut au fost consensuale.

Mesajul iniţial publicat de Alyssa Milano a primit peste 37.000 de comentarii, iar hashtagul „Me Too” s-a aflat între cele mai populare trenduri pe Twitter în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Pe Facebook, aproximativ 7 milioane de persoane discutau, luni după-amiaza, despre această campanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri