Capitala a devenit un focar de infecție din cauza gunoaielor

Data publicării:
gunoi pe strada

Nu doar căldura îi sâcâie în aceste zile pe bucureşteni. Capitala este un adevărat focar de infecţie, din cauza gunoaielor aruncate pe străzi. Poliţia a amendat toţi operatorii de salubritate după ce ordinele primăriei, de a colecta deşeurile cel puţin o dată pe zi, nu au fost respectate. Nu de fiecare dată e vina gunoierilor, însă. În unele zone, la scurt timp după ce gunoiul a fost strâns, locatarii au pus la loc munţi de deşeuri.

„Resturi menajere, materiale de construcții și chiar piese de mobilier umplu trotuarele din Capitala. Să mergi pe trotuar este o aventură pentru că, mai ales, în vreme de caniculă, mirosul devine insuportabil”, relatează Cristina Dediu, reporter Digi24.

Zilele trecute, poliţia locală a verificat 297 de străzi din centru dar şi de la periferie şi a descoperit aproape 400 de zone pline de gunoaie. Doar în sectorul 1, poliţiştii au găsit 78 de zone în care deşeurile fuseseră aruncate la întâmplare pe stradă. În sectorul 2, pe 53 de străzi, s-au găsit 88 de locuri cu grămezi de saci menajeri. Situaţia s-a repetat şi în celelalte sectoare.

„Operatorii de salubritate au fost sancționati fiecare cu amenzi de până la 5.000 de lei. Scopul acțiunii a fost în principal unul de prevenție. Aceste depozite neconstrolate să nu se transforme în focare de infecție pentru cetățeni. De exemplu, lângă o stație RATB, un asemenea depozit necontrolat de deșeuri cu pungi de mâncare care miroseau foarte rău și care reprezintă un pericol pentru populație”, spune Ilie Unga, Director Direcţia de control al Poliţiei locale Bucureşti.

La scurt timp după controalele poliţiei, în acelaşi loc, lângă staţia de autobuz, o persoană golea tacticos două tomberoane. La un minut distanţă, încă o femeie a aruncat gunoiul în stradă, chiar lângă oamenii aşteptau autobuzul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri