Capitala va avea un dispecerat unic în caz de urgenţă până la sfârşitul anului

Data publicării:
calamitati

Câteva sute de camere video şi servere care vor aduna informaţii în cazul unor situaţii de calamitate vor fi aduse în acelaşi loc. Este vorba despre o hală imensă care va servi drept dispecerat unic pentru toate forţele care intervin în cazul unui cutremur, incendiu puternic sau atac aerian. 

Peste 200 de camere video care înregistrează imagini din diferite zone ale Bucureştiului vor putea fi urmărite pe un panou imens în noul centru de comandă. Totul este pus la punct astfel încât cei care coordonează echipele din teren să poată acţiona în timp real. 

Mai puţin de 30 de minute au la dispoziţie cei responsabili în cazul unei acţiuni de urgenţă să se prezinte la acest dispecerat, de unde vor fi coordonate echipele. 

În total, 52 de şefi de instituţii, directori şi personalul tehnic vor fi chemaţi de urgenţă în cazul unei calamităţi. Două drone profesionale dotate cu o cameră video infraroşu vor fi parte a sistemului de supraveghere. Centrul de comandă în caz de urgenţă va acoperi toate sectoarele Capitalei, iar centrele locale vor raporta orice modificare apărută în teren. 

„Mai avem nevoie de 10 milioane de euro. Pana acum am investit aproximativ 8 milioane”, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei. 

Construcţia este prevăzută şi cu un adăpost aflat la mai bine de 10 metri sub pământ. Planul de apărare în cazul unei situaţii de urgenţă a demarat la începutul acestui an cu inventarierea buncărelor şI locurilor unde oamenii pot fi adăpostiţi în caz de calamitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri