Casa acoperită cu ceramică, unică în România

Data publicării:
casa faenza

„Aici este o tehnică particulară numită „graffito” Vedem un verde intens, galben, cărămiziu și alte culori care se adaugă”, ne arată Vittorio Maggi, membru al asociației Casa Faenza.

Toate aceste opere de artă, lucrate din ceramică, au fost donate de câţiva artişti italieni. Piesele au fost montate pe ziduri, în stil tradițional și modern, în funcție de culoare, tematică și vârsta artiștilor.

Vittorio Maggi: O parte din lucrări sunt lipite. Există un număr mare de lucrări care care au fost încastrate în zid și de aceea ne-a ajutat un meșter priceput.

Miile de piese din ceramică au fost montate pe cei cinci pereți ai clădirii, în cinci ani de zile”, transmite corespondentul Digi24 Angela Novăcescu.

În spatele zidurilor pline de culoare sunt tratați gratuit zeci de copii diagnosticaţi cu autism.

Loredana Crețu, director Asociația Casa Faenza: Faptul că intră aici în curte și faptul că este un loc plăcut și sunt întâmpinați într-un mod plăcut înseamnă mult. Să se poată relaxa și să putem lucra cu ei în așa fel încât să nu se simtă că vin într-un spital.

Asociaţia Casa Faenza funcționează din anul 2000, în urma înfrăţirii dintre Timişoara şi orașul Faenza, cunoscut drept capitala mondială a ceramicii.

Giovanni Malpezzi, primarul orașului Faezna: Timișoara trebuie să fie mândră de această casă. Este ca o mică bijuterie în care copiii cu sindrom autist pot fi recuperaţi.

Asociația a fost donată Primăriei Timișoara, care se ocupă acum de administrare.

Nicolae Robu primarul Timișoarei: Este un proiect foarte important și eu mă bucur că relațiile dintre Municipiul Timișoara și orașul Faenza din Italia funcționează foarte bine de 24 de ani.

Printre artiștii care au donat opere de artă se numără Aldo Rontini, Guido Mariani și Emilio Galassi - cei trei câştigători ai celui mai important concurs de ceramică din lume, cel de la Faenza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri