Casă nouă, cu ajutor de pe Facebook

Data publicării:
casa share2 facebook

Cei şase membri ai familiei Ţugurlan - părinţii şi patru fete - au trăit câţiva ani înghesuiţi într-o cămăruţă. Salvarea lor a venit de la Bogdan Tănasă, un tânăr care a făcut o campanie pe Facebook prin care a strâns bani şi voluntari pentru o casă.

Mihai Ţugurlan: Nu-mi vine să cred!

Georgiana Țugurlan: Foarte frumos! Incredibil! Nu am visat la așa ceva.

Oamenii au păşit timizi în fiecare din cele trei camere, complet mobilate, ale noii lor locuinţe.

Mihai Țugurlan: Și Andreea, Mihaela au condiții să meargă la școală, la grădiniță. Înainte, totdeauna erau marginalizate.

Bogdan Tănasă, inițiatorul campaniei Casa Share: Avem un pat dublu pentru ele. Economisim timpul și spațiul. Un birou, calculator, tot ce avem noi acasă, așa au și ei.

Oameni din toată ţara, care au aflat pe internet povestea familiei Ţugurlan, au donat bani, mobilă şi materiale de construcţii. Contribuţii au venit şi din străinătate, iar constructorii au fost toţi voluntari.

Irina Doce Condrat, voluntar din Maramureș: E un sentiment frumos să poți să faci ceva pentru niște suflete, pentru niște copii, să îi vezi fericiți.

David Ashforth, voluntar din Anglia: Proiectul este uimitor. Schimbă viețile copiilor din România. Nu se poate exprima cât de minunat este proiectul lui Bogdan și al oamenilor care au ajutat aici. Ne-ar plăcea să ajutăm și alți oameni, sper că pe viitor.

Mi se pare un lucru foarte nou, un alt loc, parcă nici nu face parte din satul ăsta sau din locul respectiv. Ce casă au avut și ce casă au acum”, spune un vecin.

Inițiatorul campaniei intitulate Casa Share este la al doilea astfel de proiect finalizat cu succes.

Bogdan Tănasă, inițiatorul campaniei Casa Share: E un sentiment plăcut și vreau să mai schimbăm ceva, puțin. Să dăm puțin bulgărele de zăpadă la vale, să mai mobilizăm lumea în țara asta.

Bogdan Tănasă a început deja campania pentru cea de-a treia familie căreia îi va ridica o casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri