Case în pericol după o alunecare de teren

Data publicării:
alunecari-teren-slatina

De cinci zile, patru familii care locuiesc în cartierul Dealul Viilor din Slatina nu mai au linişte. Casele lor au început să o ia la vale din cauza unei alunecări de teren, agravată de ploile din ultimele zile. Pământul care se surpă sub ochii lor a afectat serios structura de rezistenţă a caselor.

"Grădinile oamenilor din Dealul Viilor au început să se surpe din 2005. În ultimele zile, însă, situaţia a devenit dramatică pentru că alunecarea de teren a ajuns aici şi s-a surpat chiar pământul de sub case. De frică, oamenii au oprit alimentarea cu gaze pentru că ţeava trece exact pe aici şi se aşteaptă la o nenorocire în orice moment", relatează corespondentul Digi24, Andrei Marinaş.

De teamă, două dintre familii s-au mutat deja la rude.

"Nu mai putem sta în locuinţe, avem nişte semnale foarte urâte din partea terenului şi a caselor și inclusiv ziua, noaptea, noi nu mai putem să ne odihnim. Stăm numai sub semnul întrebării: ce se va întâmpla?", spune un localnic.

"Nu mai am curaj să stau. Vedeţi care e situația, dacă s-a dus până la nivelul fundaţiei un metru în jos pământul. Şi se duce din vale, e dislocat pe o porţiune de 50 de metri", adaugă o localnică.

"Situaţia este monitorizată din patru în patru ore. Acum două zile am avut comitetul local pentru situaţii de urgenţă. Am stabilit măsurile pe care să le luăm în cazul în care s-ar produce o nenorocire. Situaţia este la ora asta sub control, sperăm să vină şi un specialist geotehnician să studieze zona şi să ne spună care sunt măsurile care s-ar putea lua pentru consolidarea zonei", spune Cristian Bircea, viceprimarul municipiului Slatina.

În cazul în care alunecările de teren vor continua, autorităţile locale spun că vor muta familiile afectate în locuinţe sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri