Catedrala Mântuirii Neamului are amenajate la subsol spații pentru două biserici

Data publicării:
catedrala mantuirii mitropoliaolteniei ro

Cu o fundație care a înghițit 25.000 de metri cubi de beton și o structură de rezistență proiectată să reziste 500 de ani, Catedrala Mântuirii Neamului este cea mai amplă construcție din România ultimilor 26 de ani. Mai lungă decât un teren de fotbal, catedrala are amenajate la subsol spații pentru două biserici.

Din iulie 2013, de când au început lucrările, se lucrează fără întrerupere, şase zile din şapte. Proiectul este în grafic. Au fost realizate 70% din totalul lucrărilor și, oficial, s-au cheltuit în jur de 40 de milioane de euro.

Suntem la cota 40 de metri. De aici ia naştere turla Pantrocrator care se finalizează la cota 106 metri, structura de rezistenţă din beton armat, peste care venim cu structura metalică a acoperişului care se finalizează la cota 120 de metri. Vă imaginaţi: o să fie o clădire mai înaltă decât Casa Poporului,” spune ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

La înălțimea de 56 de metri de la nivelul solului, chiar în jurul turlei principale, va fi construit un circuit care va permite vizionarea interioară a Catedralei.

„Această clădire este proiectată după cele mai înalte standarde din domeniul construcţiilor privind măsurile de rezistenţă şi stabilitate,” precizează Daniel Ilie, inginer proiectant.

Acoperișul va fi montat până în iunie 2018, iar sfințirea altarului noii catedrale este programată chiar la aniversarea centenarului Marii Uniri: 1 decembrie 2018.

Mâine, 7 octombrie, Digi24 intră în Catedrala Mânturii Neamului, de la ora 21, cu Cosmin Prelipceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri