Câți bani sunt dispuse firmele să ofere unui IT-ist debutant

Data actualizării: Data publicării:
angajati birou calculatoare shutterstock_284519087

Aglomeraţie la un târg de cariere organizat la Iaşi. În doar patru ore, trei mii de oameni s-au prezentat în faţa angajatorilor în încercarea de a-şi găsi o slujbă. Cele mai căutate au fost standurile firmelor de IT, unde candidaţii au fost ademeniţi cu salarii de până la 10.000 de lei.

Cei mai mulţi vor o carieră în domeniul IT. Sunt atraşi de ideea de a lucra cu tehnologii de ultimă oră, programul flexibil şi salariile mari.

George Voice, student: Sunt student în an terminal şi vreau să caut un internship pe vară, e mai ușor după un intership să găsesc un job.

-Care sunt pretenţiile tale financiare pentru început?

Hai să zicem poate o mie de euro. Plus sau minus.

-De mic am avut o pasiune pentru calculatoare şi de curând am descoperit şi această pasiune pentru coding, pentru software şi pentru programare

Lavinia Costache, manager HR: „Pe partea de programare începe salariul de la 2.000 – 2.500 net, pentru un midle 3.000, 3.500, chiar 4.000. Depinde de experienţă şi tehnologia pe care o poate obtine, poate să ajunga şi peste 10.000 net.”

Extrem de motivaţi, unii dintre candidaţi au reuşit să-i convingă imediat pe angajatori.

-Îmi doresc să fiu înconjurat de oameni pasionaţi de ceea ce fac, de profesionişti, să am de la cine învăţa

Cei nehotărâţi sau cei care vor să-şi schimbe locul de muncă au primit ajutor din partea consilierilor, pentru a-şi putea găsi slujba care li se potriveşte.

Valentina Sava, psiholog: „Nu mizăm pe demisie, ci scopul nostru este să îşi dea seama dacă sunt fericiţi la locul de muncă sau dacă este cazul să facă o schimbare.”

La târgul de cariere din Iaşi sunt prezente 60 de firme care pun la dispoziţie 3.500 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri