Cazul Laura. Răspunsul Ministerului Muncii, criticat: „Este cinic, nu se poate așa ceva”

Data publicării:
laura florescu

Cazul Laurei Ionescu, tânăra cu scleroză multiplă care trebuie să dea înapoi pensia de invaliditate pentru că a câștigat puțin peste 230 de lei din drepturi de autor, nu este unic. Iar discuțiile cu Ministerul Muncii nu au dus la niciun rezultat, spune Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Sunt nenumărate cazuri. De ani de zile ne confruntăm cu această problemă. Anul trecut a existat o dezbatere la ministrul Muncii de atunci, împreună cu ministrul Sănătății, din păcate nu s-a ajuns la o concluzie”, a spus Vasile Barbu.

Sunt persoane cu handicap, din păcate acestă categorie de pacienți este discriminată față de cei care sunt încadrați în legea 448. Oamenii ăștia au nevoie de aceleași categorii de servicii sociale. Unii nu mai pot munci, au nevoie de servicii sociale, dar ei nu beneficiază nici de dreptul de a avea un venit. Nu pot să vin eu, stat, nimeni nu are dreptul să vină să spună: trebuie să trăiești cu 500 de lei pe lună. Și mai ales această persoană nu pare să beneficieze de alte servicii sociale”, adaugă el.

În ceea ce privește recomandarea pe care Ministerul Muncii i-a făcut-o Laurei Florescu, să conteste decizia Casei de Pensii, Vasile Barbu spune: „Este cinic, nu se poate așa ceva. Ministerul Muncii ar trebui să analizeze că sunt mii de cazuri, poate zeci de mii. Răspunsul ministerului este nepotrivit și cinic, trebuia să intervină imediat și să amendeze autoritatatea”.

Legea nu trebuie să limiteze accesul acestor persoane la muncă. Oamenii trebuie să beneficieze, trebuie să existe asistență socială, statul să le asigure, așa cum spune legea. Dacă omul vrea să facă un efort personal, cu sacrifici personale, trebuie lăsat”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri