M. Godină răspunde miilor de comentarii privind salariul de poliţist

Data actualizării: Data publicării:
godina

Polițistul Marian Godină vorbește, într-o lungă postare pe Facebook, despre ce înseamnă munca de polițist, pe de o parte, și cum este ea recompensată, pe de altă parte. Postarea vine după ce, ieri, polițistul și-a publicat fluturașul de salariu, iar azi a publicat fluturașul de salariu al unei asistente de pe ambulanță. Ambele postări au stârnit mii de comentarii.

godina

Dacă mă compar cu mama care muncește de o viață și are salariul cam jumătate din al meu, pot spune și eu că am un salariu decent, așa cum au spus mulți prin comentarii. Dacă îmi compar salariul cu pensia tatălui meu, cae a muncit de la 16 ani în uzină, iarăși pot spune că am un salariu bun. Dacă îmi compar salariul cu al unui fost coleg din liceu care acum distribuie țigări, pot să spun că mi-e rușine să spun că am salariul jumătate cât al lui. Dar cred că aici greșim cu toții, făcând comparații”, scrie Marian Godină.

El povestește și de ce consideră că are o meserie grea: i s-au făcut multe plângeri penale, a fost audiat chiar la DNA, dar s-a dovedit a fi nevinovat, și-a găsit mașina cu ștergătoarele rupte și zgâriată cu cheia.

Că am varice la 30 de ani de la stat în picioare… e un detaliu minor. E plin de reclame la tratamente anti-varice, cică dispar acum și fără bisturiu. Apropo, ați încercat vreodată să stați în picioare la -20 de grade o oră? Nu zic 4 ore sau chiar 7 și nici în mijlocul unei intersecții unde noxele fac să ajungi cu cămașa de parcă ai lucrat în mină. Doar așa, stând degeaba o oră în picioare. Și la +30 de grade e cam la fel de plăcut”, scrie polițistul.

Marian Godină mai arată că pentru cei mai mulți polițiști, ca și pentru pompieri și jandarmi, nu există opțiunea schimbării locului de muncă.

Să plece unde? La o altă Poliție? La privat unde să se ducă și ce să spună că știe să facă? Știe să fie polițist? Ba mai mult, nici să facă și altceva pe lângă nu prea poate pentru că avem un statut care ne permite doar să facem creații artistice și literare, în rest nu prea ai voie să ai al doilea job, iar dacă ai avea nu cred că programul ți-ar permite. Probabil că și cei de la MAI profită de aspectul ăsta”, scrie polițistul.

Nu știu cum e să fii profesor, medic, it-ist, manager, taximetrist, șofer, reporter, director, zidar, zugrav etc. Dar știu prea bine cum e să fii polițist și părerea mea e că salariul unui agent de poliție care lucrează efectiv în stradă nu numai că e mic, l-aș putea numi o bătaie de joc atât față de polițiști, cât și față de cetățenii care au nevoie de o poliție eficientă și au pretenții de la noi, comparându-ne de multe ori cu cei din Germania. Poate data viitoare vor compara și salariile”, conchide polițistul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri