Ce șanse aveți să câștigați la loteria bonurilor fiscale

Data publicării:
BON FISCAL 22

Luiza spune că, fără să vrea, strângea în fiecare lună zeci de bonuri de cumpărături. Le arunca atunci când nu mai avea loc în portofel. Acum, le-a găsit o utilitate.

Sunt în mare parte de la supermarket, de la magazinul din colț, cosmetică. E chiar din obișnuință, sunt multe bonuri pe care le am de la produse pentru care ai nevoie de garanție”, spune Luiza, contabilă.

Intră în loteria organizată de Ministerul Finanţelor doar bonurile pentru cumpărături cu valoare cuprinsă între un leu şi 999 de lei.

„Bonurile nu trebuie înregistrate online pentru a participa la această loterie. Trebuie doar să vă asiguraţi că ați strâns toate bonurile primite la cumpărături în intervalul 2 februarie-28 martie”, relatează Roxana Vântu, reporter Digi24.

Pe 13 aprilie vor fi extrase numerele care reprezintă luna emiterii bonului şi apoi ziua emiterii chitanței. Pasul următor este extragerea a trei bile, care vor reprezenta valoarea în lei a bonului.

„O să înmulțim 2, care reprezintă numărul lunilor luate în calcul, cu 28, numărul de zile din fiecare lună, și cu o mie, număr ce reprezintă valoarea întreagă a unui bon, până la 999. O să fie o șansă din 56.000”, explică Dinu Șerbănescu, profesor de matematică.

Este aproape la fel ca loto 6 din 49. La categoria a doua, cu cinci numere din șase extrase, şansa de câştig este de 1 la 54.000.

Vlad Popa a realizat un program informatic care calculează şansele de câştig. În două luni, 15.000 de români au completat datele a 240.000 de bonuri. Iar programul a calculat că 76 dintre ei pot împărţi premiul de 1 milion de lei.

Majoritatea bonurilor înscrise au o valoare de 30 de lei, deci bonuri între 10 lei și cam 100 de lei au probabilitatea cea mai mare de a împărți premiul cu mai mulți utilizatori”, spune Vlad Popa, specialist IT.

Rezultatul extragerii va fi afişat pe site-ul Ministerului Finanţelor, iar câştigătorii au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi revendica premiul. Trebuie să aibă la ei bonul fiscal în original şi o copie a actului de identitate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri