Ce trebuie să faceţi în cazul unui accident în străinătate

Data publicării:
aeroport otopeni - site oficial- httpwww.bucharestairports.ro

Asigurarea de călătorie acoperă cheltuielile legate de tratamentul de urgenţă, până la stabilizarea stării de sănătate. Compania de asigurări va deconta tratamentul ambulatoriu, intervențiile chirurgicale de urgență, spitalizarea, cheltuielile cu transportul sanitar, medicamentele și materialele sanitare.

În cazul nefericit în care vă îmbolnăviţi în străinătate trebuie mai întâi să daţi un telefon în ţară pentru a înştiinţa compania de asigurări că apelaţi la serviciile unui medic. Atenție! Trebuie să păstrați toate documentele în original. Asta pentru că, de cele mai multe ori, cheltuielile vor fi suportate de dumneavoastră şi vă vor fi decontate de compania de asigurări la revenirea în ţară, după completarea unui dosar.

Acesta trebuie să conţină poliţa de asigurare, o declaraţie în care vor fi descrise împrejurările accidetului, documentele medicale care sa ateste diagnosticul şi tratamentul urmat, dar şi facturile privind cheltuielile medicale.

Există însă şi riscuri pe care compania de asigurări nu le acoperă. Nu veţi primi despăgubiri pentru problemele de sănătate care apar în urma consumului de alcool sau a drogurilor. Nici împătimiţii de sporturi extreme nu primesc despăgubiri pentru accidente ivite prin practicarea acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri