Cea mai lungă pistă de biciclete din România trece printr-o „junglă”

Data publicării:
pista de bicicleta

Pe pista de biciclete care leagă România de Serbia, buruienile sunt atât de mari, încât bicicliştii nu mai au pe unde să meargă. Un tânăr din Timişoara, care a ajuns în zonă, a filmat locul care arată mai degrabă a jungă.

„Uitaţi-vă şi dumneavoastră aici. Aceasta este pista. Mergând cu bicicleta pe aici ne oprim în junglă”, spune Nino Mercea, cel care a făcut cunoscută situația.

Pista de biciclete făcută cu bani europeni seamănă acum cu un traseu de mountain-bike. Pe unele porţiuni, asfaltul abia se mai vede de sub bălării. Localnicii deja au numit zona Jungle Bicycle.

Uitaţi-vă aici. Dacă ar fi trăit regretatul Johnny (n.r. - Johnny Weissmueller, actorul care l-a întruchipat pe Tarzan), i-ar fi părut rău că nu a făcut filmările filmului Tarzan aici”, spune Nino Mercea.

Biciclistul face haz de necaz! Însă culmea - jungla de pe pista de biciclete este chiar în apropiere de actualul cartier timişorean în care s-a născut celebrul actor care l-a interpretat pe Tarzan în anii '30.

„Îi blocat din cauza tufelor care cresc acolo şi nu se mai poate trece cu biţigla pe acolo, numai dacă vine cineva şi taie ce este de tăiat”, spune Nino Mercea.

„Nu e normal, s-ar putea face ceva în privinţa asta”, spune un alt timișorean.

„Nu ar fi foarte greu, numai no, dezinteresul...”, comentează un altul.

„Ce trebuie să facă Primăria? Să mai lase puţin cearta şi să treacă la muncă”, este de părere al patrulea.

Mihaela Creţu - reporter Digi24: „Pe această porţiune din pistă, vegetaţia acoperă aproape complet spaţiul destinat bicicliştilor, iar pe alocuri buruienile au crescut în voie şi depăşesc 2 metri”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile s-au viralizat. Au ajuns şi prin Primărie, unde oamenii mai întâi s-au mirat, apoi au verificat şi și-au dat seama că era treaba lor să cureţe pista de bălării.

„Perimetrul de întreţinere a spaţilor verzi pentru Timişoara era până în zona podului Modoş, însă din ceea ce am verificat cu colegii mei este totusi în municipiul Timişoara, astfel că deja echipele au intrat la tăiat şi întreţinere”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Această pistă de biciclete care ajunge până la graniţa cu Serbia are 37 de kilometri şi e considerată cea mai mare din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri