Cei care aruncă gunoi pe stradă, filmați de polițiști

Data publicării:
gunoi braila

Sătul să tot vadă gunoaie pe străzi, primarul de la Brăila îi ameninţă pe localnicii fără bun simţ că îi filmează şi pune imaginile pe internet. Amenzile par să nu îi descurajeze pe cei care evită tomberoanele, aşa că poliţiştii locali se vor transforma în video-detectivi.

„Deşi cetăţenii au contract de salubritate, scapă de gunoi, îl duc la colţul străzii, nu mai aşteaptă maşina care vine săptămânal pe stradă”, spune un polițist local.

Cred că pentru acest tip de comportament trebuie să intervină şi puterea exemplului şi umilinţa”, spune Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Poliţiştii locali se pregătesc să monteze camere de filmat în cinci maşini ca să îi prindă pe cei care aruncă gunoiul pe stradă.

Poate fi un motiv de descurajare a persoanelor răuvoitoare să nu mai comită contravenţii legate de curăţenia oraşului, tulburarea ordinii publice, protecţia mediului”, spune Georgică Tănase , director adjunct Poliţia Locală.

În ultima lună, 84 de localnici de la Brăila au primit amenzi în valoare de 24.000 de lei pentru că au aruncat gunoiul la întâmplare.

Oameni cu comportament nepotrivit au întîlnit şi poliţiştii de la Galaţi. Oamenii legii i-au pus să măture cojile de seminţe pe care le aruncau pe trotuar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri