Cel mai prolific utilizator Airbnb are 881 de proprietăți. Câți bani a câștigat până acum

Data actualizării: Data publicării:
casa airbnb cazare
Foto: Shutterstock

Un latifundiar din Londra a câștigat într-un singur an 11.9 milioane de lire sterline, prin închirierea a 881 de proprietăți, potrivit unui studiu, relatează The Telegraph.

casa airbnb cazare
FOTO: Shutterstock

Aceasta este cel mai mare venit al unui proprietar Airbnb din lume din ultimele 12 luni.

Un alt utilizator Airbnb a câștigat însă aproape la fel de mult - 11.8 milioane de lire - din 504 proprietăți situate însă în Bali.

O analiză Airbnb arată că site-ul de cazare s-a transformat dintr-o „afacere” mică în care oamenii își puneam la bătaie camerele libere din locuință într-o adevărată mină de aur pentru cei care dețin multe proprietăți.

„Airbnb nu mai este doar comunitatea indivizilor care închiriază spațiul sau proprietățile lor”, afirmă Scot Shatfor, CEO AirDNA.

„Aceste numere mari nu reflectă un multimilioar care stă pe o mină de aur. Acestea sunt afaceri care au apărut în această nouă economie, cu sute de angajați, administrând casele pe care oamenii le pun la dispoziție”, adaugă Scot Shatfor.

Cei mai câștigați cu această aplicație sunt proprietarii din Bali, unde încasările sunt cele mai mari. Aici un proprietar câștigă, în medie, 31.294 de lire pe an. În Tokyo, câștigul mediu este 27.581 de lire pe utilizator, iar în Londra, 16.003 lire pe an.

În București există 2.904 de proprietăți de închiriat prin Airbnb, dintre care 2.326 oferă casa întreagă, 496 oferă cameră privată și 83 de gazde își împart camera cu vizitatorii. Câștigul mediu din Airbnb în București este de 560 de euro pe lună.

Numărul proprietăților a crescut considerabil în București în ultimii ani, având în vedere că în 2013 existau doar 306. Majoritatea gazdelor închiriează o singură proprietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri