Centre pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice

Data publicării:
civtime

Ca să poată realiza două adăposturi pentru victimele violenţei familiale, Direcţia de Protecţie Socială Brăila a obţinut bani europeni, printr-un proiect în valoare de 200.000 de euro. Primul centru funcţionează deja, iar cel de al doilea ar urma să fie deschis în primăvară. Şase femei şi copiii lor sunt acum în îngrijirea asistenţilor sociali.

„A început să bea, în mine a dat de două ori, a început să bată fata, să dea în aia mică și am mers și am vorbit și am ajuns aici, că nu mai suportam,” povesteşte o femeie agresată de soţ.

Victimele agresiunilor în familie primesc nu doar adăpost, ci şi consiliere. Pot sta de vorbă cu un psiholog, dar şi cu specialişti care să le ajute să obţină în jurstiţie ordine de interdicţie.

„Am stat și am zis că n-am unde să mă duc. Nu am mai putut să mai rezist, n-am mai putut. Deci cu atâtea bătăi nu se poate trăi și am zis decât așa... Mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns până aici. Mulțumesc lui Dumnezeu că avem o mâncare caldă, avem ce ne trebuie, liniște și pace să fie,” spune o victimă a agresiunii domestice.

Noi am și organizat concurs pentru ocuparea posturilor de educație care îi vor acompania pe beneficiari pe toată durata găzduirii,” explicăSimona Cimpoaie-director Direcția Generală pentru Protecția Copilului.

Atunci când vor fi ambele funcţionale, adăposturile vor putea primi 45 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri