Centrul istoric al Timişoarei, între şantier și arheologie. Pieţele şi străzile sunt în plin proces de modernizare

Data publicării:
santier timisoara

În mai multe puncte din centrul vechi al Timişoarei s-a lucrat până de curând, iar şantierele au rămas deschise.

Cele mai mari probleme sunt în Piaţa Unirii. Aici, lucrările au fost întârziate timp de două luni pentru că cercetările arheologice nu sunt finalizate. În schimb, rețelele utilitare din subteran au fost deja schimbate, iar anul viitor este programată pavarea pieței.

Lucrări sunt și în Piața Sfântul Gheorghe, și în Piața Libertății.

Lucrările cele mai avansate sunt de departe în Piața Libertății. Peste 80% din suprafața pieței a fost deja pavată.

Proiectul de refacere a centrului istoric prevede și modernizarea străzilor.

Șantierul se extinde și pe zece străzi din centrul istoric. După reabilitare ele vor deveni pietonale, circulația mașinilor fiind interzisă.

Primarul oraşului este însă optimist. El spune că lucrările vor fi gata în iulie 2015, exact aşa cum prevede proiectul finanţat de Uniunea Europeană.

Tot ce a fost greu s-a făcut. S-au schimbat toate reţelele de utilităţi, toate lucrările în subteran sunt gata. Toate este acoperit, în afara acelor zone unde încă se fac cercetări arheologice. Ceea ce ne-a rămas de făcut este pavarea. Pavarea va merge destul de repede, când va veni vremea bună, la primăvară, vom lucra pe front larg”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Șantierul din zona vechii cetăți a Timișoarei au început în toamna anului 2013. Lucrările sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apă şi canalizare, reţele de alimentare cu energie electrică, instalaţii electrice pentru iluminatul public şi telecomunicaţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri