CFR dă vina pe cei de la drumuri pentru întâzierea trenurilor

Data actualizării: Data publicării:
intarzieri trenuri brasov

Între Braşov şi Bucureşti s-a circulat astăzi cu mare greutate. Nu doar pe DN1, ci şi pe calea ferată. Trenurile au avut întârzieri de până la 7 ore iar de vină ar fi soluţia antiderapantă pe care drumarii au împrăştiat-o pe DN1. Aceasta s-a scurs, de pe un pod, pe linia electrică de înaltă tensiune şi a provocat un scurtcircuit. Din această cauză, trenurile au circulat alternativ, pe un singur fir.

„Circulația trenurilor între Brașov și București se desfășoară pe un fir cu locomotive electrice iar pe celălalt fir cu locomotive diesel, până la reluarea tensiunii în linia de contact. Echipele de intervenţie sunt în continuare la fața locului”, anunţă CFR Călători. Mesaj a fost postat pe Facebook cu ora 19:30.

Sergiu Voicu, reporter Digi24: „10 ore a durat călătoria de la Braşov la Bucureşti. Pe lângă cele 3 ore, timpul în care ar fi trebuit să ajungă trenurile în Bucureşti, fiecare garnitură a avut întârziere de 6-7 ore.”

Am fost revoltată să văd că sunt 350 de minute întârziere de la Braşov la Bucureşti”, spune o femeie.

Oficialii CFR spun că de vină sunt drumarii care au deszăpezit DN 1.

Ioan Pintea, directorul regionalei CFR Braşov: „Din cauza soluţiei, a clorurii cu care se dă la drumuri pentru deszăpezire.”

Sorina Secelean, reporter Digi24 Braşov: „Problemele au apărut în momentul în care apă cu substanţa antiderapantă, folosită pe şosea, a ajuns pe linia de contact.

Lichidul a provocat un scurt-circuit şi trenurile au circulat pe un singur fir, alternativ.

Defecţiunea de pe trinsonul Braşov - Predeal a fost remediată în jurul orei 15:00. Patru trenuri de călători au avut întârzieri între 4 şi 7 ore.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri