Cină caritabilă în orb

Data publicării:
cina

„Te legăm acum la ochi! Te vom şi conduce înăuntru! Aici e scaunul, te rog să-ţi dai jos haina!” - Aşa au fost întâmpinaţi în faţa unui restaurant din Oradea cei 30 de invitaţi ai soţilor Bianca şi Cristian Puşcaş. Toţi au fost legaţi la ochi cu eşarfe, iar mai bine de o oră, cât a durat cina, au înţeles ce înseamnă să trăieşti în întuneric.

Am încercat să organizăm o altfel de seară în care să simțim ceea ce poate să simtă în fiecare zi un copil cu asemenea probleme. Este teribil să nu poţi să vezi”, spune Bianca Puşcaş, organizator.

Cred că este un foarte bun moment în care putem reflecta la necesităţile cu adevărat stringente, la privaţiunile cu adevărat grave şi majore pe care semenii noştri le au, cu atât mai mult cu cât este vorba de nişte copii”, spune Cristian Puşcaş, organizator.

Pentru invitaţi, cina în întuneric nu a fost o experienţă tocmai uşoară.

- „Este îngrozitor să trăieşti o asemenea viaţă”.
- „O astfel de experienţă ne face să apreciem mai mult normalitatea”, spun aceștia.

Banii donaţi de invitaţii soţilor Puşcaş vor ajunge la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Oradea, unde învaţă 102 copii cu deficienţe de vedere.

Anumite materiale didactice care nu pot fi achiziționate prin articolele bugetare, mai ales spre copii din familii defavorizate”, a spus Rodica Lezeu, directoarea Şcolii Inclizive Cristal din Oradea.

Evenimentului caritabil organizat de cei doi soţi din Oradea a ajuns la cea de-a doua ediţie. Aseară s-au strâns din donaţii 2.700 de lei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri