Cinci elevi, la spital după ce un coleg a spart o fiolă cu sulfat de amoniu în clasă

Data publicării:
analize laborator eprubete captura

Puţin după ora 11:00 s-a dat alarma la liceul teoretic George Călinescu din Constanţa. Un miros neplăcut s-a simţit într-o sală de cursuri în care se aflau 20 de elevi. Cinci copii de clasa a şaptea au ajuns la spital. „Copiii inhalaseră o substanță volatilă. În urma inhalării acestei substanțe copiii prezentaseră mai multe vărsături și prezentau în continuare senzație de vomă”, a spus Ionuț Cealera, director medical Serviciul de Ambulanță.

Toți cinci sunt stabili hemodinamic și respirator, nu pun probleme deosebite”, a declarat Rodica Tudoran, medic șef Serviciu de Urgențe. Incidentul a avut loc în timpul unei pauze. „Unul dintre colegi a avut o fiolă cumpărată de la un magazin de Halloween și cam atât. Se simte bine, e ok”, a spus un părinte.

Băiatul care a spart fiola a ignorat faptul că pe etichetă era scris clar că substanţa nu este recomandată copiiilor sub 10 ani şi că mirosul poate provoca alergii. Gluma nesărată nu i-a amuzat pe profesorii din conducerea şcolii.

„Avem stipulată o sancțiune cu eliminare de la cursuri pe trei zile și scăderea notei la purtare la șase”, a spus Elena Crăcea, directorul licelului. Elevul fusese transferat anul acesta de la o altă şcoală, iar acum riscă să schimbe din nou colegii. Această decizie aparţine însă consiliului profesoral, care se va întruni în această săptămână.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri