Cine împarte bugetul parte-și face. S-au găsit bani pentru sala polivalentă din Slatina

Data publicării:
darius valcov captura 2

De un peisaj dezolant au avut parte, în ultimii trei ani, oamenii din Slatina. Locul unde trebuia să prindă contur sala polivalentă e doar o aglomeraţie de fiare, parte din fundaţie. Din 2011 nu s-a pus nici măcar o cărămidă. Lucrurile se vor schimba acum, odată cu finanţarea de 53 de milioane de lei de la Bucureşti.

La începutul acestei săptămâni, Guvernul a dat avizul favorabil pentru investiția în sala de sport multifuncțională. Din totalul sumei necesare, 70 la sută vor fi suportați de la bugetul de stat, iar restul, de administrația locală.

„A venit la mapă, la avizare, am avut avantajul că știam despre ce era vorba, i-am dat avizul foarte rapid, acum a venit momentul. Eu fiind și fost primar al municipiului Slatina, sunt de două ori încântat că am avizat proiectul și ca ministru, și ca primar”, spune Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget.

Așa se face că în locul buruienilor ar urma să apară o sală polivalentă modernă, cu o capacitate de 3000 de locuri. Pe lângă competițiile sportive pe care le-ar putea găzdui, în baza sportivă vor exista birouri adminsitrative, spații comerciale, dar și săli de conferință.

În prezent, jocurile sportive se desfășoară la sala Liceului cu program sportiv, o sală bună, dar foarte mică”, explică Ion Maican, director la Direcția Județeană de Tineret și Sport Olt.

Tinerii abia aşteaptă, fie sportivi sau amatori.

Foarte bine, mie îmi place să alerg, mai alerg pe stadion, dar e destul de departe de mine, și dacă avem o bază, super!”, spune o tânără.

Sport înseamnă sănătate, un popor fără sport e un popor bolnav și e un lucru foarte bun că se face o sală de sport”, declară un alt locuitor din Slatina.

Dar chiar dacă banii apar, lucrările nu pot începe imediat. Pentru că au trecut trei ani de când a fost turnată fundaţia, va trebui verificat dacă a fost afectată. Iar acest lucru va mai dura câteva luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri