Cine va avea pașaport valabil 10 ani

Data actualizării: Data publicării:
PASAPORT BANCNOTE EURO AGERPRES
Foto: Agerpres

Valabilitatea paşapoartelor ar urma să fie prelungită cu zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani, a anunţat directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela Claudia Vasile, relatează Agerpres.

PASAPORT BANCNOTE EURO AGERPRES
Foto: Agerpres

„Am avut o discuție la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea pașapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani", a spus Catela Claudia Vasile.

Detaliile cu privire la problemele de ordin tehnic, dar şi o posibilă modificare a preţului, sunt aspecte ce vor fi lămurite de Imprimeria Națională, în calitate de integrator.

Vasile a adăugat că Serviciul Paşapoarte va lucra luni până la ultimul client. 

„Este o perioadă foarte aglomerată la toate serviciile publice comunitare de pașapoarte, motiv pentru care și astăzi este coadă. Am vrut să îi ajutăm pe oameni și, cu toate ca este zi nelucrătoare, am deschis câteva ghișee și aici și în Amzei și la nivelul a 13 județe din țară. (...) Programul a început la 8.30, oamenii au deschis ghișeele. Nu știu dacă s-a permis sau nu accesul în clădire de la 8.30, nu suntem administratorii clădirii", a declarat ea.

Totodată, directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte a precizat că marți, 15 august, vor funcționa doar oficiile din județele Galați, Mureș, Maramureș și Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri