Clădire în paragină, transformată în spital prin donații

Data publicării:
spital-social

Voluntar: „Acesta este cabinetul de stomatologie, scaunul este primit din Austria. Aici este cabinetul de Interne, avem două ecografe primite din Germania. Aici este cabinetul de Pediatrie. O să fie adresat familiilor din satul Viziru, defavorizate. Serviciile sunt gratuite.

Aşa arată acum fostul spital din comuna Viziru, judeţul Brăila. Unitatea a fost închisă de ministerul Sănătăţii în 2010, iar de atunci clădirea s-a tot degradat. Imobilul a fost însă renovat de membrii unei fundaţii care au decis să îl transforme într-un spital social pentru oamenii străzii.

Dana Borcea-fondator Fundaţia „Casa Pâinii”: Am mers la primarul comunei Viziru și ne-am arătat intențiile de a prelua spitalul, de a-l renova și de a-l transforma într-un centru medico-social.

În spital pot fi primiţi acum 40 de oameni. 26 dintre paturi sunt destinate bătrânilor abandonaţi, iar celelalte vor fi ocupat de oamenii săraci. Unitatea a fost utilată şi dotată numai din donaţii: de la tabla pentru acoperiş şi mobilă, până la aparatura medicală.

Voluntarii fundaţiei au reuşit, în numai 3 ani, ceea ce guvernanţii n-au reuşit în 25 de ani: să transforme clădirea aflată în paragină într-un spital caritabil modern, totul prin multă muncă şi donaţii din ţară şi străinătate.

Imediat ce spitalul social a fost inagurat, primii bătrâni adunaţi de pe străzi au fost cazaţi în camerele moderne.

A luat foc locuința și am rămas... și m-a găsit doamna. Mulțumesc foarte mult. Să-i dea Dumneazeu sănătate, și m-a adus aici.

Dumneavoastră unde dormeați? Într-un garaj. Cum este aici? Foarte bine, nici nu mă așteptam. Sincer vă spun.

Spitalul social are un infirmier şi un bucătar, ambii voluntari.

Infirmier voluntar: „Sunt mulți oameni necăjiți pentru care contează foarte mult ceea ce putem oferi.

Bucătar voluntar: „O fac cu toată plăcerea pentru că este lucrarea lui Dumnezeu și o fac pentru semenii mei.

În plus, mai mulţi medici din judeţ vor oferi gratuit consultaţii celor internaţi în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri