Clădiri istorice renovate. Ce rezultate au dat amenzile lui Boc

Data actualizării: Data publicării:
cluj napoca

De teama impozitului mărit de 5 ori pentru casele cu faţade neîngrijite, localnicii de la Cluj-Napoca au luat măsuri. Anul acesta au fost renovate de 7 ori mai multe clădiri decât în ultimii 5 ani. Primarul nu vrea să se oprească însă aici: pune la cale reguli şi mai drastice pentru a face impecabil centrul vechi cât mai repede.

La începutul anului, peste 500 de proprietari de la Cluj-Napoca au aflat că trebuie să plătească un impozit mai mare cu 500% pentru că nu au renovat faţadele clădirilor. Efectele s-au văzut. De atunci au fost reparate 210 imobile, faţă de cel mult 30 în anii trecuţi. Unii nu se feresc să admită că o fac de teama penalizării.

Francisc Solomon, proprietar: „Ne sperie. E o sumă destul de mare.”

Mândri de oraşul lor pe care îl numesc Perla Transilvaniei, localnicii vor mai mult.

Pentru pretențiile Clujului ar trebui să se acorde mai multă importanță că totuși e cartea de vizită centrul.”

Proprietarii clădirilor din centrul istoric de la Cluj-Napoca trebuie să ştie că dacă până acum nu au renovat faţadele, de la anul nu mai au scăpare.

Dan Tarcea, viceprimar: „Cei care refuză să facă partea de fațadizare să poată să facă Primaria în locul lor urmând să își recupereze banii dintr-o taxă suplimentară care va fi pusă la impozite.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri