Cluburile din Capitală, controlate din nou

Data publicării:
petrecere club GettyImages-482821814

Miezul nopţii, centrul Capitalei. La uşa unui club cunoscut din buricul târgului e înghesuială mare. Tinerii nu aşteaptă să intre la vreun concert, ci au fost poftiţi afară de poliţişti. Înăuntru, oamenii legii, lucrătorii primăriei şi angajaţii ANAF verifică minuţios toate documentele. Clienţii, însă, ştiu una şi bună - au venit să se distreze, iar razia autorităţilor le dă planurile peste cap.

„Eu vă cred, dar un singur om la... o sărbătorită în ziua de azi să-şi piardă petrecerea.

Domnul administrator... ”

Controlul n-a durat mult. Documentele au fost luate la mână şi imediat s-au găsit şi neregulile. Localul, faimos în rândul studenţilor, nu avea autorizaţie de funcţionare. Tinerii care se mai aflau înăuntru au fost evacuaţi şi au plecat supăraţi spre un alt loc de distracţie. Angajaţii primăriei au suspendat activitatea clubului şi i-au amendat pe administratori cu 1400 de lei.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al poliţiei Capitalei: „În această seara, poliţia a organizat acţiune de amploare în mai multe localuri din capitală. S-au făcut verificări pe linie economică, de protecţie şi pază, şi au fost instituite filte în intersecţii din capitală.”

Tânărul din imagini şi-a petrecut noaptea la poliţie. A dat declaraţii şi a fost amendat, după ce în maşina sa poliţiştii au găsit substanţe ce păreau a fi droguri. Când analizele de laborator vor fi gata, tânărul ar putea fi amendat pentru consum de substanţe interzise.

Toate aceste controale se fac periodic, de la tragedia din clubul Colectiv încoace. Dincolo de acte, autorităţile verifică şi dacă patronii şi-au instalat în cluburi sisteme de stingere a incendiilor şi dacă localurile lor sunt prevăzute cu cel puţin două uşi de evacuare, aşa cum cere legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri