Sari la conținut

Cod portocaliu de caniculă. Sfaturi pentru şoferii care pleacă la drum. Iată ce trebuie să verifice 

 

Pentru o deplasare în siguranţă, poliţiştii au câteva sfaturi pentru conducătorii de autovehicule. Şoferii sunt sfătuiţi ca în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare să oprească des în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite. Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu maşina în afara intervalului orar 10-18.

Atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

„Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat”, se mai arată în comunicatul Poliției.