Cod portocaliu de caniculă. Sfaturi pentru şoferii care pleacă la drum. Iată ce trebuie să verifice 

Data actualizării: Data publicării:
coada de masini

Șoferii care pleacă la drum în aceste zile caniculare sunt sfătuiți de polițiști să verifice starea tehnică a mașinii și să nu plece la drum în orele în care soarele arde cel mai tare. 

Pentru o deplasare în siguranţă, poliţiştii au câteva sfaturi pentru conducătorii de autovehicule. Şoferii sunt sfătuiţi ca în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare să oprească des în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite. Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu maşina în afara intervalului orar 10-18.

Atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

„Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat”, avertizează polițiștii.

Temperaturile ar putea atinge şi 43 de grade la sfârşitul săptămânii, în unele zone din ţară, şi este posibil să fie emis un cod roşu de caniculă, au anunțat meteorologii.

În cursul dimineţii de vineri, este posibil, pe baza materialelor de la acest moment, să luam în considerare emiterea unui cod roşu de caniculă pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia, pentru că, în aceste zone se anticipează, conform modelelor de prognoză, valori de peste 40-42, posibil izolat 43 de grade, în special în Lunca Dunării, dar nu numai”, a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM, la comandamentul de la Ministerul de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri