Cod portocaliu de viscol | Gravide duse la spital preventiv

Data publicării:
ambulanta zapada

Autorităţile din Buzău au decis să-şi aducă la spital din timpul zilei, înainte de intrarea în vigoare a avertizării de ninsoare şi viscol, gravidele şi bolnavii care au nevoie de dializă. Angajaţii ISU au primit utilaje suplimentare de deszăpezire, din judeţele ferite de vreme rea.

Doiniţa Ralea, medic la Serviciul de Ambulanţă: „Trei gravide în ultimul trimestru, stabile hemodinamic şi respirator. Cu mici contracţii, una dintre gravide.”

Ambulanţele au sosit continuu la maternitatea din Buzău, unde au adus gravide din tot judeţul. În total, 33 de femei însărcinate îşi vor petrece noaptea în spital.

Aurelia Mitrea, prefectul judeţul Buzău: „Prioritatea pe care am avut-o astăzi a fost aducerea femeilor însărcinate, cele care prezintă risc iminent de naştere.”

O măsură similară a fost luată în cazul pacienţilor care au nevoie de dializă. Aceştia au fost aduşi la Spitalul Judeţean.

Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău: „Ne-am pus de acord ca să fim pregătiţi, să primim pacienţii dializaţi, care ar trebuie să fie în număr de 145.”

Pregătiţi spun că sunt şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24: „În curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au fost aduse inclusiv autospeciale din Suceava, Mureş şi Vaslui, precum şi vehicule de transport pe zăpadă, pentru a se reuşi evacuarea populaţiei în cel mai scurt timp cu putinţă, în cazul în care situaţia o va cere.”

Vreme de şaisprezece ore, judeţul Buzău va fi sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol puternic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri