#Colectiv | 30 de răniţi au nevoie de operaţii pe cicatrici

Data actualizării: Data publicării:
Fosta fabrica Pionierul, club Colectiv_agerpres_noiembrie 2015

Un număr de 30 de răniţi din Colectiv au nevoie de operaţii pe cicatrici, intervenţiile putând fi făcute abia acum, la un an de la incendiu, au declarat, duminică, reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Fosta fabrica Pionierul, club Colectiv_agerpres_noiembrie 2015
FOTO Agerpres

 

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi Cătălin Scânteie, unul dintre supravieţuitorii tragediei în care au murit 64 de tineri, au explicat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, în ce stare sunt acum răniţii din Colectiv.

"Nevoie de tratamente vor fi pe termen lung. De-abia acum încep operaţiile. Sunt 30 de răniţi ce au nevoie de operaţii pe cicatrici, de dezlipirea degetelor, sunt cazuri unde sunt grefe aplicate şi au gen labă de gască, nişte membrane, sunt proteze de pus, operaţii estetice. Unele se pot face abia după un an, un an şi jumătate, când pielea este bine cicatrizată. Mai sunt operaţii faciale de făcut", au declarat reprezentanţii Colectiv GTG 3010.

Ei au precizat că răniţii vor beneficia de decontrarea cheltuielilor cu tratamentul medical din partea Ministerului Sănătăţii şi în anii 2017 şi 2018 şi vor avea însoţitorii drept ajutor.

Întrebaţi ce planuri au în legătură cu sistemul medical şi spitalele de arşi, reprezentanţii asociaţiei au spus că doresc să se implice în construirea unor astfel de unităţi sanitare.

"Promisiuni sunt de construire a trei spitale regionale cu fonduri europene şi două în Bucureşti în parteneriat public-privat. Eu aştept să le văd cuprinse în bugetul de anul viitor şi atunci voi fi, să zic aşa, mulţumit cumva că se fac primii paşi. Noi dorim să ne implicăm în construcţia unui astfel de spital", a spus Eugen Iancu, la conferinţa de presă care a precedat ultima serie de concerte caritabile din cadrul "Colectiv #3010 Festival".

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani.

În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri