#Colectiv. Bani pentru tratamentului răniților. Precizările lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
10_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea
Foto

Liviu Dragnea a declarat, marți, că s-a referit la finanţarea tratamentului răniților din Colectiv în țară, atunci când a vorbit, luni seara, de prelungirea și pentru 2018. El fusese acuzat de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, că a anunțat o măsură adoptată deja de guvernul tehnocrat. 

Reporter: Ați anunțat aseară că ați vorbi cu premierul și ați cerut să prelungească plata tratamentelor.

Liviu Dragnea, președintele PSD: Este vorba de tratamentele care se efectuează în România.

Reporter: Și nu era (decizia, n.r.) deja adoptată de parlament și pentru 2018?

Liviu Dragnea: Nu, nu există. Pentru străinătate.

Am cerut premierului şi bineînţeles că are aceeaşi opinie, ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv”, a spus Dragnea luni, precizând că actuala ordonanţă este valabilă pentru 2016 şi 2017 şi că sunt necesare în continuare fonduri.

În urma acestor declarații, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, l-a acuzat de minciună pe liderul social-democraților.

Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloș. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018”, a scris el pe Facebook.

În dispută a intervenit și fostul premier, Dacian Cioloș. „Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la #Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018. Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentul răniților de la #Colectiv până în 2018 inclusiv”, a scris pe, Facebook, Dacian Cioloș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri