Comuna în care primarul și ofițerul de stare civilă sting incendiile

Data publicării:
pomieri primar

În urmă cu trei ani, primarul comunei Valea Mărului a investit 80.000 de lei din bugetul local pentru o autospecială de pompieri. Și asta după ce o casă din localitate a ars complet pentru că pompierii veniţi de la cea mai apropiată unitate, din Tecuci, adică de la peste 20 kilometri, au ajuns după 50 de minute.

Niciunul dintre membrii echipajului nu are atestat de pompier.

„Mă numesc Dumitrache Costică, sunt ofiţer de stare civilă delegat la primăria Valea Mărului, judeţul Galaţi. Şi pompier. În luna octombrie, la sfârşitul programului, la ora 16, s-a dat alarma în satul Mândreşti, un incendiu de vegetaţie deasupra satului”, povestește unul dintre pompierii voluntari.

Edilul localităţii este nemulţumit că nu poate angaja un pompier la primărie, pentru că organigrama nu-i permite. Cel mai tare se teme de accidentele care s-ar putea produce în timpul intervenţiilor.

Se urcă, să spunem, în podul casei cel de la primărie. Ce se întâmplă dacă, Doamne fereşte, se lasă cu decesul celui care e în podul casei? El este instruit să ce...?”, spune Virgil Doca, primarul din Valea Mărului.

Chiar şi aşa, localnicii se simt în siguranţă.

Intervenţia e mai promptă. Până vin de la Tecuci, noi stingem focul cu maşina noastră”, spune Costică Vintilă, localnic.

Atât primarul, cât şi cei şase angajaţi care se luptă cu flăcările sunt instruiţi anual de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi să acţioneze ca voluntari. Până acum, echipa din primărie a salvat de flăcări şase case.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri