Comuna unde corespondența este la îndemâna oricui

Data actualizării: Data publicării:
scrisori

Facturile şi scrisorile unor locuitori din Timiş nu sunt un secret pentru nimeni. Şi asta pentru că toată corespondenţa este la îndemâna oricui. Pentru că nu sunt destui poştaşi în zonă, sătenii vin când vor la oficiul poştal şi caută în teancul de scrisori. Nimeni nu verifică dacă scrisorile sunt şi destinate celui care le ridică.

Oricine are acces la cutia cu scrisori din comuna Moșnița Nouă, ne-a semnalat un telespectator Digi24 care a filmat modul în care oamenii răscolesc sacii cu documente. Cum localitatea are puţini poştaşi, scrisorile sau facturile nu mai ajung la destinatari, ci așteaptă în cutii de carton ca cineva să le revendice.

Oricine poate intra în Oficiul Poștal din comuna Moșnița Nouă să ia facturile. Ale lui sau ale oricui altcuiva. Locuitorii din zonă sunt deja obișnuiți cu situația.

Localnic: "Facturile stau și se adună acolo. Sunt niște cutii în care se adună facturile și dacă cineva chiar le vrea, vine și le ia."

În ultimii 5 ani populația comunei aproape că s-a dublat dar numărul poștașilor angajați a rămas același. Sunt 3 poștași pentru 5 localități cu aproape 10.000 de locuitori.

Octavian Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă: „Acum suntem undeva la 7.800 cu buletine pe lângă care mai sunt cel puțin 2.000 și ceva care nu au buletine."

Oamenii spun că poştaşii se ocupă mai mutl de distribuirea pensiilor. Poșta Română nu a comentat situaţia.

Lucian Someșan, liderul de sindicat al poștașilor din Timiș: "Aceste cazuri sunt cam în toate cam în toate comunele limitrofe ale Timișoarei. Peste tot aceeași problemă. Fără drumuri de acces, fără nimic."

Laura Martonossy, avocat: „Serviciile poștale sunt plătite pentru a livra corespondența nu pentru a o lăsa în cutii ca fiecare să vină să se autoservească. Lăsând la o parte faptul că au o răspundere contractuală, de a oferii servicii cum trebuie."

Specialiştii atrag atenţia că violarea corespondenței este un delict.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri