Concurs de viteză pentru programatori

Data publicării:
programatori crop

Un sfert de oră au avut la dispoziție să creeze programe pentru diverse aplicaţii. Doar cei mai rapizi au ajuns pe listele marilor companii din domeniu. Cu puțin ajutor din partea organizatorului, un tânăr a reușit să ducă proiectul la bun sfârșit. Alături de el, alte câteva zeci de tineri au concurat pentru posturi în industria jocurilor, a electronicelor sau în industria auto.

„A fost puţin dificil, pentru că nu am încă experienţă în gaming şi vectori şi grafică, în general”, a spus Alexandru Toader, concurent.

„Trebuie să faci multe chestii într-un timp foarte scurt şi trebuie să te adaptezi la ce ţi se dă...”, a spus George Brata, un alt concurent. 

„Pe noi ne ajută foarte mult să descoperim persoanele care sunt interesate, cărora le place să facă aşa ceva”, a spus Larisa Nica, manager de resurse umane.

Nu doar tinerii debutanţi s-au înscris la concursul de programare. La provocarea lansată de companii s-au înscris şi specialiştii care lucrează deja în domeniu şi caută un job mai bine plătit sau cu un program mai lejer.

„Am început acest concurs în toamna trecută, a fost un eveniment pilot şi pentru că a avut mare succes am decis să îl reluăm pentru această ediţie”, a declarat Louisa Olar, organizator.

Concursul de programare a fost organizat la Târgul de Cariere din Cluj-Napoca, la care au participat 2.500 de tineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri