Condiţie pentru taximetrişti: menţiunile din cazierul judiciar

Data publicării:
taxi1 1

 

Potrivit notei de fundamentare a ordonanței, "proiectul propus creează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere".

De asemenea, proiectul introduce condiția ca practicanții profesiei de taximetrist să nu aibă mențiuni în cazierul judiciar, "fapt ce vine în sensul asigurării siguranței cetățeanului și al practicării profesiei în mod onorabil și legal".

Lipsa menţiunilor din cazierul judiciar repretintă o situație problematică în legislaţia curentă, se arată în nota de de fundamentare a proiectului: „O prevedere problematică la aplicare este cea a lit. c) de la alin. (3) art. 27 din Legea nr. 38/2003. Aceasta prevede că “Pentru a putea urma cursurile de pregatire profesionala, conducatorii auto solicitanti vor prezenta urmatoarele documente: (...)c) cazierul judiciar“ fără a preciza nicio condiție a cărei îndeplinire este demonstrată prin cazierul judiciar; oricine poate prezenta un cazier judiciar”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri