Consilierul care folosește casieria pe post de apartament

Data publicării:
consilier aparegio iliescu

Pe Ion Iliescu l-am găsit în pijamale, la miezul nopţii, într-o casierie a regiei de apă din Târgu Jiu. Nu, nu e vorba de fostul preşedinte al României, ci de consilierul directorului Aparegio Gorj. Apartamentul ocupat abuziv îi aparţine primăriei din Târgu Jiu, iar aceasta l-a dat în folosinţă regiei, pentru a deschide acolo un punct de lucru. În realitate spaţiul a fost transformat în locuinţă pentru un angajat al societăţii.

Jurnalist: Bună ziua! Ce faceţi?

Consilier: Mulţumesc. La televizor.

Jurnalist: Vă simţiţi bine? E totul în regulă?

Consilier: De ce?

Jurnalist: Sunteţi în casieria Aparegio în pijamale!

Consilier: A, nu e casierie. Nu a fost niciodată casierie!

Apartamentul de 50 de metri pătraţi a fost dat de primărie regiei de apă în urmă cu doi ani, pentru a fi amenajată acolo o casierie. Directorul instituţiei spune că a abandonat repede idea.

Au stat trei luni casierele acolo şi au venit două persoane. De aceea am şi renunţat să le mai trimitem şi am preferat să continuăm cu casierie pe teren”, spune Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj.

Plăcuţele care încă arată că la acea adresă există un punct de lucru al Aparegio îi fac pe oameni să bată la uşa nepotrivită. O păţesc deseori şi vecinii consilierului:

-Au mai venit oameni, au întrebat. Chiar mai veneau aici la uşă.. „ştiţi ceva de apă?".

-Unde plătim şi noi facturile?

-Da.

*

-Nu ne mai mirăm. La noi, orice e posibil.

-N-a funcţionat niciodată?

-Nu cred. Nu cred, că se auzea, că stau de atâţia ani şi cunosc.

Aici ar trebui să funcţioneze un punct de lucru al Aparegio. În realitate însă, apartamentul a devenit locuinţă pentru consilierul directorului”, relatează Diana Speretoiu, jurnalist Digi24.

„Dacă trebuia să plătesc, aici veneam pentru că aici e scris că e de la Aparegio. Nu-i normal, dar ce să ne aşteptăm în ziua de azi?”, spune o femeie.

Reprezentanţii primăriei au dispus evacuarea apartamentului în termen de 15 zile şi reamenajarea casieriei. Directorul va fi chemat să dea explicaţii la poliţie.

Societatea care a încheiat contractul cu Aparegio a prevăzut în contractul respectiv, la articolul doi, ca spaţiul să fie destinat pentru birouri. Se pare că nu s-au respectat condiţiile contractuale”, spune Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Poliţiştii efectuează cercetări privind infracţiunile de abuz în serviciu, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals”, spune Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

7.000 de lei a cheltuit regia de apă pentru amenajarea apartamentului consilierului directorului. Ion Iliescu nu a dorit să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri