Consulatele Digi24: „Cel mai ciudat este că nu eşti ajutat dacă nu intri într-un partid”

Data publicării:
mesajele telespectatorilor mariana

Novac, UK, Consulatele Digi24: „Dacă instituţiile din România, responsabile pentru plasarea forţei de muncă, ar colabora, în mod real, cu instituţiile corespunzătoare din ţările de adopţie s-ar putea realiza un echilibru între cerere şi ofertă pe piaţa de muncă europeană. Astfel, absolventul de istorie medievală din România nu mai e nevoit să vândă pizza în Londra. De asemenea, adaugă Novac în mesajul său, cu mentalitatea: "U.E. nu are de ce să se amestece în treburile noastre, noi ştim ce e mai bine pentru români" nu se îmbunătăţeşte nici imaginea României în lume, nici a românilor în ţările de adopţie”.

Dacă telespectatorul nostru ne spune că ar vrea ca statul român să se implice pentru crearea locurilor de muncă în străinătate pentru români, tot locuri de muncă, dar în ţară îşi doresc şi cei rămaşi aici.

Mihaela Dunca ne-a scris, scurt şi la obiect: „Vrem locuri de muncă şi un viitor pentru copiii noștri”.

Românii din străinătate continuă să ne scrie pe Consulatele Digi24, ca să ne spună cum ar putea ţara noastră să prospere. Topicul deschis de cei care sunt prezenţi pe Consulatele Digi24 l-au intitulat, telespectatorii noştri, "Întoarcere acasă". Iar Gabriela Breithaupt ne face o imagine de ansamblu despre cum stau lucrurile pentru românii din Germania.

Gabriela Breithaupt, Germania, Consulatele Digi24: „Nici aici nu umblă câinii cu colaci în coadă. Dar am fost primiţi cu braţele deschise. Eu am obosit să fiu tot străină. Mă întorc acasă, în România, cu toate că nu am casă, pământ, bani sau alte averi. Ştiu ce pot şi ce vreau. Este foarte mult de lucru la noi. Sunt lucruri simple care se pot face şi fără capital, cu foarte multă muncă, disciplină, consecvenţă şi încredere”.

Iată şi răspunsul pe care l-a primit Gabriela Breithaupt de la un alt telespectator Digi24:

Mastermind", Consulatele Digi24: „Aşa este. Nu e neapărat nevoie de o sumă mare de bani ca să poţi obţine ceva în România. Este mai greu pentru noi, cei care am stat mai mult de 10 ani în afara ţării, şi nu am fost în contact direct cu realitatea. Este multă mafie încă de decapitat şi este foarte greu să treci de ei având în vedere că au fost puşi în posturi-cheie. Personal, m-am lovit de astfel de probleme, dar cel mai ciudat este că nu eşti ajutat dacă nu intri într-un partid”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri