Contractul de închiriere al Primăriei Bucureşti expiră miercuri. Riscă să piardă 13 milioane de euro

Data publicării:
euro bancnote - captura


Contractul de închiriere dintre Primăria Capitalei şi proprietarul clădiri din Splaiul Independenţei expiră miercuri, la miezul zilei.

Constatăm că banca la care proprietarul are datorii de 6 milioane nu doreşte să primească chiria. Proprietarul nu eliberează facturile de chirie, în schimb ne plătim întreţinerea”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. 

Fără prelungirea înţelegerii, primăria pierde 13 milioane de euro, adică suma achitată în ultimii cinci ani drept chirie. Conform unei clauze din contract, banii ar fi fost consideraţi avans la cumpărarea imobilului.

Ştia cineva acum cinci ani că, în momentul în care ne apropiem să nu mai plătim practic nimic şi clădirea să fie a noastră, firma să intre în insolvenţă? Ştia cineva? Nu. Nici noi n-am ştiut. Ne-am trezit că nu se mai taie facturi”, a spus Sorin Oprescu.

Acum veniţi din nou în faţa Consiliului General, nu s-a reparat nici sediul vechii primării, este departe de a fi gata. Doriti prelungirea acestui contract de închiriere fără a avea un orizont sau ceva clar”, a spus Silviu Văduva, consilier general al PDL.

De mult timp constat că dumneavoastră confundaţi lupta politică şi doriţi să o transformăm într-o duşmănie. Mă refer la dumneavoastră şi la mine. Sunt convins că în ascunzişurile minţii dumneavoastră veţi înţelege”, a spus Sorin Oprescu. 

Sorin Oprescu le-a cerut consilierilor să aprobe în şedinţă prelungirea unlitaterală a contractului de închiriere cu încă un an, pentru a nu pierde dreptul de preemţiune la cumpărarea clădirii. Aleşii locali PNL şi PDL nu au fost de acord şi au părăsit sala. Pentru că era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, propunerea nu a trecut. Rămaşi în sală, aleşii PSD şi PPDD au venit cu o soluţie de compromis: au votat prelungirea contractului pentru o perioadă de trei luni cu jumătate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri