Control cu scandal la vânzătorii de miei. Cumpărătorii s-au aliat cu comercianții 

Data publicării:
scandal-miei-constanta

„Tăiem mieii pentru lume. Nu suntem traficanţi. Am muncit toată iarna să creştem un miel să aducem lumii. Ţipă oamenii afară. Cu documente în regulă, au oprit vânzarea când lumea cere miel de Paşte”, spune un vânzător.

Deşi clienţii se îmbulzeau la uşile magazinelor din piaţă ca să cumpere carne de miel, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au oprit activitatea pentru verificări. Lucru care a stârnit atât furia vânzătorilor, cât şi a cumpărătorilor.

„Lumea vrea miei! E bătaie de joc, doamnă. E bătaie de joc. Să ne ducem la magazinele mari care vând 28-29 de lei/kg?” - aceasta a fost reacția constănțenilor care doreau să cumpere miel pentru Paște.

Magazinele din piaţă vând carnea de miel cu șase lei mai puţin decât în hipermarketuri, aşa că oamenii au aşteptat aproape o oră până când s-a încheiat controlul, ca să cumpere marfă mai ieftină.

Corina Ivanciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa: Până în acest moment reprezentanţii DSVSA nu au găsit nereguli. Controalele continuă pe perioada sărbătorilor pascale şi se intensifică în ultimele zile.

Comercianții care vor fi prinși cu produse expirate şi cei care nu au toate actele în regulă vor rămâne fără marfă și vor fi amendaţi cu zeci de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri