Controlați de falși inspectori ANAF

Data publicării:
masini anaf

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere dintr-un local din centrul Braşovului se vede cum doi bărbaţi se îndreaptă spre tejgheaua restaurantului şi cer documente. Au pretins că sunt inspectori de la antifraudă şi au cerut să vadă încasările din ziua respectivă. Planul le-a fost spulberat de ospătarul care şi-a sunat şeful.

Adrian Ursei, ospătar: Ne-a cerut registrul de casă. Nefiind în măsură să-l arătăm noi am chemat persoanele care se ocupă şi când au auzit acest lucru au zis bine, o să ne întoarcem mai târziu. Nu s-au mai întors.

Alt local, acelaşi scenariu. Siguri pe ei, cei doi au cerut să vorbească direct cu şeful.

Oana Bălan, casier: Au cerut cu cineva din conducere, eu le-am spus că nu este şi să sun, şi când eram cu telefonul la ureche au spus că pleacă şi revin. Și n-au mai venit. A ridicat şi tonul la mine. Da, aveau un tupeu fantastic.

Horia Huluban, Preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Terase: Cei de la ANAF controlează în primul rând modul în care se eliberează bonurile fiscale, se controlează casa de bani, dacă corespunde cu realitatea, adică cu banii cash din casă şi cu bonul fiscal.

Atenţie, însă! Inspectorii circulă doar cu maşini inscripţionate şi poartă uniforme aproape tot timpul, atrag atenţia autorităţile.

Inspectorii antifraudă sunt obligaţi să se legitimeze la fiecare control pe care îl fac. Cei doi suspecţi nu au făcut-o, iar acum, poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să-i identifice pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Deocamdată, reprezentanţii ANAF n-au dorit să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri