Copaci tăiați în scopuri imobiliare. Bucureștenii au protestat pentru salvarea Parcului Tineretului

Data publicării:
manifestatie tineretului

Martie 2014. Câţiva copaci din Parcul Tineretului sunt puşi la pământ pe locul unde ar trebui să apară un nou complex imobliar. Acum, după trei luni, zeci de oameni au ieşit să protesteze, nemulţumiţi că distrugerea parcul Tineretului nu s-a oprit.

„Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”, au îndemnat manifestanții.

În Parcul Tineretului, două hectare din spaţiul verde, cu aproape 500 de copaci, au fost retrocedate.

Proprietarul s-a apucat de construit în baza unei autorizaţii eliberate de Primăria Sectorului 4. Nu a primit însă şi avizul de defrişare de la Primăria Capitalei.

Am făcut reclamații peste tot, toţi foarte reticenţi, ce să facem noi, să-i punem să planteze copacii înapoi? Da, au defrișat ilegal și au dat 40 de mii amendă către Garda de Mediu, 5 mii de lei către Poliția Locală, daca nu-i contestă și pe ăștia și ei continuă să își facă parcul imobiliar de milioane de euro”, spune Robin Simion, iniţiatorul protestului.

Nu au aviz de defrișare, știm sigur asta, avem răspuns de la Ministerul Mediului și totuși dânșii defrișează zi de zi, cu topoare, la 5 dimineața, cu camionul în cursul zilei, cu buldozerul, la fel”, spune Elena Iancu, preşedintele Asociaţiei de locatari.

Războiul localnicilor cu actualul proprietar a început în 2003, atunci a când terenul a fost revendicat pentru prima dată. În zonă ar trebui să apară şase blocuri a câte trei etaje. În lipsa unei reacţii din partea autorităţilor, locuitorii din zonă au făcut şi plângeri penale pe numele constructorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri