Copacul cu haine pentru nevoiaşi

Data publicării:
copac haine

O idee împrumutată din străinătate atinge mereu românii la coarda sensibilă. Sute de bucureşteni au îmbrăcat cu haine copacii, ca să îi ajute pe cei aflaţi la nevoie. Trei tone şi jumătate de pachete s-au adunat în Parcul Cişmigiu, pentru Asociaţia "Ana şi copiii".

Ideea a ajuns în România de la bulgari. Un grup de tineri din ţara vecină a îmbrăcat, iarna trecută, mai mulţi copaci, ca oamenii străzii să găsească haine groase cu care să se poată încălzi. Câteva luni mai târziu, evenimentul caritabil a ajuns şi la noi în ţară. E deja a patra oară când voluntarii strâng haine pentru cei aflaţi în nevoie.

copac haine
FOTO Facebook Cristina Hurdubaia

 

Cristina Hurdubaia, iniţiatorul evenimentului: „A fost perioada aia în care a fost foarte ger la noi, am ajuns în casă, era foarte cald şi...n-aş putea să spun ce s-a declanşat, dar atunci m-am gândit: oare ce fac oamenii străzii pe frigul ăsta?

Articolele de îmbrăcăminte donate au fost sortate, iar jucăriile şi alimentele au fost depozitate separat.

Cristina Hurdubaia, iniţiatorul evenimentului: „Ideea e ca oamenii să aducă exact ce e nevoie, pentru că eu, deşi spun de fiecare dată că n-o să mai fac acţiunea asta, o s-o repet, cred că o dată pe sezon.”

Următoarea ediţie a evenimentului va fi în decembrie, iar donaţiile vor ajunge la alţi oameni nevoiaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri