Copiii şi părinţii din Piteşti nu renunţă la protest

Data actualizării: Data publicării:
protest scoala adhd pitesti

Prefectul de Argeş intervine în scandalul de la Şcoala nr. 16 din Piteşti. Este a treia a zi în care 29 de elevi dintr-o clasă a VII-a nu intră la ore pentru că solicită, susţinuţi de părinţii lor, excluderea unui coleg care suferă de tulburări de comportament. Prefectul le-a cerut directorului şi inspectorului general şcolar să găsească rapid o soluţie care să pună punct conflictului.

La şcoala nr. 16 din Piteşti conflictul dintre părinţi şi conducerea şcolii este departe de a fi aplanat.

Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş: „Această situaţie nu o mai putem tolera, nu putem să mergem a la long cu situaţia în care copiii să nu poată să intre la ore. Astăzi, astăzi trebuie să primesc un feedback de acolo.”

Emilian Dragnea, subprefect al judeţului Argeş: „Să luăm o decizie care să fie şi în interesul copilor din clasa respectivă şi în interesul copilului care parcurge această perioadă extrem de critică.”

Directorul şcolii spune că a făcut tot ce era de competenţa lui.

Alin Vlad, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti: „Eu spun că am respectat metodologia în totalitate, am încercat să integrăm acest copil, am făcut tot posibilul pentru asta. Mai departe...”

În acelaşi timp, părinţii elevilor din clasa a VII-a B nu vor să renunţe sub nici o formă la protest, chiar dacă este a treia zi în care copiii lor primesc absenţe.

Iuliana Pârvu, preşedinta comitetului de părinţi: „Ce mai putem face noi? Cu ce am greşit, că ne apărăm copiii? Probabil vom rămâne aici şi vom protesta în continuare. Copiii îşi asumă acest lucru (scăderea notei la purtare – n.r.), la fel şi părinţii.”

Autorităţile propun acum reevaluarea copilului care are probleme de comportament. Asta deşi psihologul care se ocupă de caz a spus că băiatul poate fi încadrat în sistemul de educaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri