Copil cu suspiciune de SHU, adus la Spitalul „Marie Curie”

Data publicării:
shu

Actualizare 13:10. Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății, și Mihaela Bălgrădean, șef secție Nefrologie, au făcut declarații la Spitalul „Marie Curie”.

„Este vorba despre o fetiță de doi ani care se află la debutul bolii cu o stare generală pe care noi o numim mulțumitoare, astfel încât ea să suporte în continuare montarea unui cateter peritoneal, pentru că va trebui să înceapă de îndată o procedură de dializă peritoneală. (La Brașov, n.r.) nu a stat internată nici 24 de ore, ea este bolnavă de marți dimineață, după ce în cursul zilei de luni a mâncat mai multe produse pe care noi le incriminăm în SHU, fiind vorba de un copil în vârstă de doi ani a consumat și carne, și lapte și produse lactate, deci în acest moment numai o anchetă corectă poate să stabilească cauza bolii”, a spus medicul Mihaela Bălgrădean.


Fetița are doi ani și patru luni, este din Brașov și a fost adusă la prânz la Spitalul de Copii „Marie Curie”.

Medicii brașoveni au constatat că micuța are toate simptomele unui sindrom hemolitic uremic și au decis că e mai bine să fie tratată la spitalul din București.

Medicii vor face investigații pentru a stabili dacă fetița are sindrom hemolitic uremic.

La „Marie Curie” sunt în continuare internați alți doi copii. Medicul Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie a spitalului „Marie Curie”, a anunțat ieri starea lor: un sugar de șapte luni și jumătate din Fetești, care are o formă mai severă de sindrom hemolitic uremic, dare care acum e mai bine. Fetița va mai face dializă și va mai rămâne o vreme în spital. Cel de-al doilea pacient, tot o fetiță, din București, are o formă incompletă de SHU și nu a necesitat dializă.

Medicul a amintit că 12 copii au fost externați până acum și că, din păcate, trei copii „s-au pierdut”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri