Copil omorât de microbuzul școlar la 20 de metri de casă

Data publicării:
gorj

Băiatul în vârstă de şase ani avea de mers până acasă 20 de metri din locul unde l-a lăsat microbuzul. Era dezorientat când a coborât, spun martorii. Când a vrut să traverseze, a luat-o prin spatele maşinii de şcoală. Exact atunci, şoferul a întors microbuzul şi l-a lovit.

Când a auzit strigăte, mama copilului a avut o presimţire rea.

„Am auzit țipând. Am fugit. Era în brațele șoferului”, povestește mama preșcolarului.

Femeia îşi aştepta de fiecare dată copilul în staţia de microbuz, ca să nu traverseze singur strada. Astăzi, nici ea, nici ceilalţi părinţi nu au ştiut că orele s-au terminat mai devreme.

„S-a întâmplat că au avut ședință și a venit mai devreme microbuzul, nu s-a așteptat niciun părinte să vină așa”, spune unul dintre părinți.

Regulamentul grădiniţei prevede că o educatoare sau un profesor îi însoţeşte pe copii în microbuz pe drum spre casă. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, dar dascălul nu a putut opri tragedia.

Doamna educatoare l-a dat jos din microbuz, l-a ajutat să coboare. A plecat cu un grup spre casa lui. Şi între timp, copilul s-a răzgândit şi a făcut o mişcare înapoi”, spune Ion Mija, directorul școlii.

Şoferul microbuzului are 65 de ani şi de şapte ani duce în fiecare zi copiii la şcoală şi acasă. Are toate categoriile de permis de conducere şi nu a avut niciodată vreun accident.

Starea șoferului, foarte bună, documentele din punct de vedere al sănătății, foarte bune. (Reporter: Ce atestat are?) Atestat pe care sunt obligați să îl aibă, special pentru copii”, declară Maria Dumitrașcu, primarul comunei Berlești.

A efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, declară Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Nenorocirea care a lovit-o pe mama copilului este doar ultima dintr-un şir care pare să nu se mai termine. A divorţat de curând, iar fiica ei este imobilizată la pat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri