Copilul cu imunitate zero

Data publicării:
spital hol oameni

Francesco trăieşte de un an şi jumătate la spitalul de copii din Iaşi. Mama lui nu se depărtează o clipă de patul băiatului.

Copilul ăsta, de la şase luni, aici a învăţat să meargă, aici a spus "mamă". Deci aici şi-a trăit viaţa”, spune Elena Rusu, mama copilului.

Chiar dacă trăieşte în mediu steril la spital, micul pacient tot este expus pericolului. A făcut de două ori septicemie şi în ultima lună a fost operat de trei ori.

„A avut de-a lungul timpului abcese pulmonare, infecții cutanate grave, cu cangrenă. Practic, el stă aproape încontinuu sub antibiotice, antibiotice din ce în ce mai puternice care, desigur, îl afectează în timp”, spune dr. Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria”.

Medicii spun că în cazul băiatului de doi ani boala s-a transmis genetic și că este o minune că a supraviețuit până acum.

Măduva nu mai poate să producă neutrofile, care sunt primii soldați care intervin în apărarea organismului față de infecțiile bacteriene. Deci este într-o situație critică”, explică Dr. Nicolae Miu, medic primar pediatru.

În cariera mea de 33 de ani de medicină nu au fost mai mult de 10 cazuri”, spune și prof. dr. Ingrid Miron, şeful Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului de Copii.

Singura şansă a băiatului de doi ani este un transplant de celule stem, care se poate face cel mai sigur în Italia. Problema este că preţul sare de o sută de mii100.000 de euro, bani pe care părinţii nu îi au.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri