Timp de așteptare mai mic la Permise auto

Data actualizării: Data publicării:
cozi permise

Zeci de persoane s-au aşezat din nou la coadă, azi-noapte, la sediul Direcţiei de permise şi înmatriculări auto din Pipera, deşi ministrul de Interne a promis că problemele vor dispărea, de astăzi. S-au așezat la cozi din toiul nopții degeaba, deoarece în această dimineață timpul de așteptare la ghișeu se redusese considerabil față de săptămâna trecută și totul funcționa așa cum a promis ministrul Dragoș Tudorache. 

ACTUALIZARE 08.10: În această dimineață sunt aproape 100 de persoane la Direcție de Permise și Înmatriculări, însă nu sunt cozi. Toate ghișeele au fost deschise, programul a fost prelungit și aparatele care dau bonuri de ordine funcționează. Oamenii vin, își rezolvă problemele, și în 10-15 minute părăsesc clădirea din Pipera. 

De-asemenea, mai mulți oameni au spus că au reușit să își facă programare online așa cum a promis ministrul de Interne vineri. 

Au fost, însă, și câteva persoane care nu au respectat programul Direcției de Permise și Înmatriculări și au venit din toiul nopții pentru a se așeza la coadă. Ei au reclamat că au încercat să își facă programare online, dar site-ul nu a funcționat. 

„(Reporter: Al câtelea sunteţi pe listă?) 24. sunt un norocos. E a doua oară doar când vin aici”, a spus o persoană. 

„Sunt pe site-ul prefecturii Bucureşti.ro. Ok, dăm pe el şi sare de unde am plecat. Deci siteul nu e pus la punct. Asta e clar! Aşa că stăm de la ora 2.26, atunci am venit eu cu maşina, şi aşteptăm să vedem ce şi cum”, a declarat un alt șofer. 

Eu vreau să-mi schimb permisul că a expirat. Săptămâna trecută am venit şi nu am rezolvat”, a adăugat un șofer.

De astăzi trebuia să scăpăm de cozile de la Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Ministrul de interne, Dragoș Tudorache, a anunțat vineri că de luni la serviciul de permise și înmatriculări din Pipera se va lucra în două schimburi, de la 7:00 la 21:00, iar pentru aceasta va detașa 60 de funcționari din aparatul central al Ministerului de Interne.

În plus, oamenii își pot face de-acum și programare online în București și Ilfov. Acest sistem este deja implementat în unele județe, între care Suceava. Ca urmare, în acest weekend a fost adus softul de la Suceava și a fost instalat și la București.

Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită.

De asemenea, ministrul a avertizat că începând de luni va trece inopinat pe la centrul din Pipera pentru a vedea dacă sunt implementate măsurile convenite și dacă mai sunt cozi.

Dragoș Tudorache a făcut și un apel la cetățeni să nu mai vină cu noaptea în cap și să se așeze la coadă, pentru că nu mai este nevoie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri