Cozi la Serviciile pentru Paşapoarte Iaşi

Data publicării:
pasaport crop 7.08

Este vorba, în cea mai mare parte, de oameni care lucrează în străinătate şi profită de vacanţa de vară pentru a-şi reface paşapoartele.

Oamenii se plâng că de multe ori pierd zile întregi la rând. Conducerea instituţiei are şi o scuză: o parte din personal este în concedii, iar numărul celor care solicită paşaportul s-a triplat.

Ora 4 dimineaţa, în faţa Serviciului de Paşapoarte din Iaşi. Cei care vin să-şi schimbe documentele de călătorie aşteaptă în maşini deschiderea ghişeelor, în aşteptarea unui bon de ordine. Familia Chipăruş este de două zile pe drumuri pentru a-şi face paşapoartele. Iniţial, oamenii au stat la coadă la Paşcani, dar pentru că era coadă prea mare, au venit la Iaşi. „Stăm cu copiii de la 4 dimineaţa veniţi să facem rând ca să prindem bonuri”, a spus Daniela Chipăruş.

Serviciul de Paşapoarte din Iaşi poate rezolva cel mult 150 de cereri pe zi. Asta în condiţiile în care, în fiecare dimineaţă, sunt peste 300 de oameni la coadă. Cu o oră înainte de începerea programului, oamenii aşteptau nerăbdători în faţa uşii de la intrare. Eliberarea unui paşaport costă între 240 şi 270 de lei în funcţie de perioada de valabilitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri