Crăciun cu cei dragi pentru Argentin Todea: „Este momentul în care toată familia se reuneşte”

Data publicării:
argentin todea de craciun

La scurtă vreme după accidentul aviatic, lumea l-a făcut erou, dar titlul nu l-a încălzit prea mult, întrucât nu a făcut, spune el, decât ceea ce era firesc să facă. Acum, la aproape un an de la tragicul accident, Argentin Todea se pregăteşte de Crăciun. Este momentul în care toată familia se reuneşte.

„Ne bucurăm că vin copiii de la şcoală, că în timpul şcolii sunt plecaţi, apoi fiecare va merge pe drumul lui când vor fi mai mari, sunt bucuros că vin copiii acasă şi pentru că sunt sănătoşi, că este cea mai mare comoară de pe pământ sănătatea”, spune Argentin Todea.

Bradul pentru Crăciun este împodobit afară. Şi, în timp ce copiii se ocupă de împodobitul bradului, mama lor pregăteşte masa. Chiar dacă îi este greu să-şi vadă copiii doar de Sărbători, femeia este convinsă că e spre binele lor.

,,Eu aș vrea să stea mai mult, dar numai atâta pot să stea, dar e mai bine să învețe, să facă ceva în viața asta, nu să stea aici pe dealuri”, spune Angela Todea.

Tradițiile și obiceiurile sunt păstrate de generaţii în familia Todea.

„În ajunul Crăciunului se umblă cu colinda, mergem de la o familie la alta cu colindul. Noi, cei mai bătrâni, mergem de la un vecin la altul, dar tineretul, ei se duc și umblă toată noaptea până în următoarea zi”, spune Argentin Todea.

Copiii lui - doi băieţi şi o fată - nu vor cadouri excentrice de Crăciun. Au fost învățați de tatăl lor să se bucure pentru lucrurile simple și să nu creadă vreodată că totul li se cuvine.

Aştept cu drag Crăciunul, pentru că în perioada aceasta se merge la biserică, se merge cu colinda, se petrece mai mult în familie, am venit acasă să-mi văd părinţii şi fraţii”, spune Andrei, fiul lui Argentin Todea.

„Îmi place că împodobim bradul, mergem să colindăm”, spune și fiica, Georgiana. Ea își dorește de Crăciun un telefon.

Masa de Crăciun începe cu o rugăciune, în semn de mulțumire pentru toate darurile primite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri