Cresc chiriile în căminele studențești. Ce cheltuieli vor avea studenții din marile centre universitare?

Data publicării:
camine studenti

Astfel cei care vor dori să stea într-o cameră de cămin vor plăti şi cu 30 de lei mai mult faţă de anul trecut. Şi la Universitatea Maritimă vor creşte tarifele la cazare.

Studenţii Universităţii Ovidius din Constanţa vor plăti o chirie de 165 de lei pe lună. Tariful ajunge la 280 de lei pe lună, pentru studenţii de la facultăţile cu taxă. 

Anul trecut, acestea au fost de 150, respectiv 250 de lei. Şi la Universitatea Maritima Constanţă vor creşte chiriile în cămine. Va fi şi un „fond de rulment", pentru că anul trecut mult prea mulţi studenţi au vandalizat camerele.

În multe cămine studenţeşti din ţară, preţurile au rămas neschimbate. De exemplu, studentii din Craiova , de la stat, trebuie să scoată din buzunar, lunar, între 100 şi 200 de lei, plus costul utilităţilor. La taxă, tarifele sunt cu 50 de lei mai mari.

La Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca. Chiria pentru un loc în cămine variază între 100 şi 220 de lei pentru un loc. La Timişoara, tarifele sunt ceva mai mici, între 65 şi 100 de lei, lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri